URNATEMETŐ

SZENT MIHÁLY ALTEMPLOM

A kecskeméti Szent Miklós Templomigazgatósága - Barátok temploma - rekonstrukciós munkálatai során, művészi színvonalon kialakította és 2008-ban megnyitotta a Szent Mihály altemplom urnatemetőjét. Közel 600 urnafülke került kialakításra, melyek 1, 2, 3, 4, 5 személyesek, 15, 30 és 90 évre köthetők le. Az urnatemető nyitott, az urnahely bérlése nincs vallási felekezethez kötve. A bérleti szerződés részletes feltételei a templomigazgatóságon tekinthetők meg.

Ügyfélszolgálat: 06 20/540 0909

Urnatemető szabályzat

(részlet)

1. Az urnatemetőben mécsesek gyújtására - tűzveszély, és tűzrendészeti előírások miatt - csak a kihelyezett állványon, van lehetőség. Az urnák párkányain ne gyújtsunk gyertyát, mert tűzveszélyes. Lehetőleg ne műanyag szélű gyertyát gyújtsunk meg, mert az megolvad és meggyulladhat.

2. Urnánként egy virág váza használata lehetséges, a kis hely miatt, ezt vegyük figyelembe.

3. Virág váza tisztításakor, a vázában lévő vizet ne a kukába öntsük, ne is az udvaron a fűre vagy a virágokra, hanem az udvarban lévő csatornába. (főleg ha tisztítószerrel tisztítottuk.)

4. Törekedjünk a vázákat tisztán tartani, és a már kellemetlen szagú virágokat kidobni.

5. Mindannyian vigyázzunk az urnatemető tisztaságára.

6. Tavasztól őszig, a kerti csapból tudunk vizet biztosítani, azonban ősztől tavaszig, a csapok el vannak zárva, így kérjük, vizet hozzanak magukkal.

Köszönettel, a plébánia dolgozói.

Mindenszentek és Halottak napján, fokozottan vigyázzunk az urnatemetőre.

Az urnatemető nyitva tartása:

Minden nap: 07:00 - 17:00

Elérhetőség:

  • Urnás temetéssel kapcsolatban

A Főplébánián lehet hivatali időben:

Telefonszám: 06 76/487-501