Szent Ferenc imaközösség zarándoklat

2019.09.07

Szent Ferenc imaközösség zarándok útjáról élménybeszámoló dióhéjban T

Szeptember 7-e - elérkezett zarándokutunk várva várt napja.

Útvonalunk Sümeg Ferences Kegytemplom és Kolostor, tovább haladva Keszthely Kis Szent Teréz Karmelita templom és a Magyarok Nagyasszonya ferences templom.

Sümegen a kegytemplomban fogadott bennünket egy ferences atya, aki ismertette a kegytemplom történetét. Szentmisén vettünk részt Szűz Mária születésének emléknapja tiszteletére. A szentmisét Attila és István atya celebrálta. P. Barsi Balázs atya is köszöntötte kis zarándok közösségünket, és vele imádkoztuk a déli zsolozsmát.

Elköszönve e kegyhelytől utunk Keszthelyre vezetett a Kis Szent Teréz tiszteletére felszentelt karmelita templomba. Ott várt bennünket a káplán atya. Megismertük a templom történetét, elmondtuk a Bibliai litániát, és a Karmelhegyi énekkel zárva köszöntünk el.

Keszthely egy másik templomát a Magyarok Nagyasszonya ferences templomot látogattuk meg, meghallgatva Attila atya ismertetését a templom épületének történetéről. Búcsúzóul pedig orgonakísérettel énekeltük a 284-es éneket.

Hazafelé megálltunk Fonyódon. Végigsétálva a mólón csodáltuk meg Magyarország tengerét a Balatont. Visszaszállva a buszba elindultunk utunk végállomásához a Kecskeméti Barátok Templomához.

Ezen szép zarándokutat a templomban végzett szolgálatunkért Ernő atya támogatta- akinek vendégei voltunk még egy finom ebédre is- István atya és Attila atya pedig megszervezte számunkra.

Hálásan köszönjük mindhármuknak e felejthetetlen napot, melyről valamennyien hatalmas élményekkel, és lelkiekben megújulva térhettünk haza.

PAX ET BONUM !

SÜMEGI ENGESZTELŐ ÉNEK:

Üdvözlégy szép Szűz Mária,

Szeplőtlen szívű Szűzanya,

Világ Királyné Asszonya,

Sümeg tündöklő csillaga.

Imádkozz érettünk, légy velünk

Engeszteld vélünk Istenünk!

Fiad, ki értünk szenvedett,

Vérével lelkünk mossa meg.