Adventi gondolatok

2019.12.04

Fellobbant az első gyertya lángja az adventi koszorúkon. Szívünket melegség tölti el, a várakozás izgalma és a szeretet érzése járja át lelkünket. Várakozunk az Úr Jézus eljövetelére, akit Isten küldött, hogy tanúságot tegyen a világosságról.

Hogyan töltjük mi emberek az adventi időszakot? Vajon tudunk e szeretettel, tiszta lélekkel készülni Jézus születésére, vagy csak elkészítjük a karácsonyi bevásárló listánkat, hogy kinek milyen ajándékot fogunk venni, megtervezzük, hogy melyik nap látogatjuk meg a rokonokat, és mit fogunk főzni. Igen, sokan így vagyunk ezzel, a rohanásban, munkában, a mindennapok kihívásaira reagálva állandóan megfelelési kényszerben élünk, és elfelejtjük, hogy az adventi időszak milyen más is lehetne, ha egy kicsit elcsendesednénk, lelassítanánk és hagynánk, hogy gyermeki örömmel és tisztasággal átéljük ezt a gyönyörű időszakot.

A várakozás időszaka egy lehetőség arra, hogy hálát adjunk az életünkért, hálát adjunk a sok jóért, a sok örömért, amivel Isten megajándékoz bennünket napról napra, hétről hétre. Nemcsak a hálaadás időszaka, hanem a jó cselekedetek ideje is. Vedd észre, ha valaki segítségre szorul, adj, hogy másnak is szebbé tedd a napjait. Vedd észre, ha valaki magányos, elhagyatott, egy jó szóval, vagy egy öleléssel, egy mosollyal megmentheted valakinek az életét. Lásd meg embertársaidban Isten arcát!

Az adventi időszak egy megújulás az ember életében, egy gyönyörű időszak, amikor várjuk Jézus eljövetelét. Hagyjuk hát, hogy egyre közelebb kerüljünk hozzá, egyre bensőségesebb kapcsolatot alakítsunk ki vele. Ő mindig ott van mellettünk, és szeretettel vár ránk, hagyd, hogy a te szíved is megérintse! "Nézd, az ajtóban állok és kopogok. Aki meghallja szavam, és ajtót nyit, bemegyek hozzá, vele eszem, ő meg velem." (Jel 3,20) Éberen kell őrizni a szívünket, álljunk készen a találkozásra! Minden pillanat Isten pillanata, minden pillanat az ítélet pillanata. Minden pillanat, amit kapunk, ajándék!

Csodálatos hetek ezek, míg Őrá várunk, a mi Üdvözítőnkre, engedd, hogy a te lelked is átjárja ez az érzés! Jézus születésére várakozva kísérje mindannyiunk életét áldás!

(tk)