HIRDETÉSEK


Hirdetések a Barátok templomában


Január 17. - Évközi 2. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:

- Hétfőn Árpádházi Szent Margit ünnepe.

- Szerdán Szent Sebestyén vértanú emléknapja.

- Csütörtökön Szent Ágnes szűz és vértanú emléknapja.

- Pénteken Boldog Batthyány-Strattmann László orvos emléknapja.

2. A Koronavírus miatt a Püspöki Konferencia által előírt és sokszor hirdetett templomi korlátozások továbbra is érvényben vannak.

- A Főplébániai Irodán a telefonos ügyintézésre tértünk át. Kérjük, hogy az irodát a hivatali időben a 76/487-501 számon szíveskedjenek hívni! Az irodai időt és a telefonszámot megtalálják a www.foplebania.hu honlapunkon is.

3. Vasárnap du. 15 órakor szentmise lesz a Barátok templomában Szent Filoména tiszteletére. 

4. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik egyházi hozzájárulásukat befizették az elmúlt évben. Akik viszont még nem tették meg, kérem, szíveskedjenek pótolni, illetve természetesen befizethető már az idei évre is. Az erre szolgáló csekket hátul a templomőröknél találhatjuk. Befizethető átutalással is vagy a Nagytemplom sekrestyéjében a szentmisék után. Az egyházi hozzájárulás minimális összege évek óta nem változott, és a nehéz helyzetre való tekintettel most sem változtatunk rajta. Szeretettel kérjük azonban, hogy aki teheti, támogassa jelentősebb mértékben a templomaink és a Plébánia működését! A szentmisék, szertartások stóladíja sem változik ebben az esztendőben. A szentmiseszándékokat a sekrestyében a szentmisék után is be lehet íratni és be lehet fizetni. Hálásan köszönjük.

5. Január 20-án szerdán 17 órától szentmise lesz a Nagytemplomban a Szeretetláng Engesztelő Csoport tagjainak szándékára.

6. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik az idei évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni lehetőleg az év első két hónapjában a plébánián, hogy a jegyes felkészítésről és egyéb tennivalókról idejében tudjuk tájékoztatni őket! Hálásan köszönjük.

7. Házszenteléseket lehet kérni, ha valaki igényli és az egészségügyi szabályok megtartásával le tudjuk bonyolítani. Ez azt jelenti, hogy csak olyan házakba megyünk, ahol biztosan nincsen fertőző beteg, illetve a szájmaszk használata és a kellő távolságtartás megoldható. A házszentelések igényét kérjük, hogy vagy a sekrestyében jelezzék minél előbb névvel, címmel és telefonszámmal a szentmisék után, vagy pedig telefonon az Irodán! A konkrét időpontot a megadott telefonszámon személyesen megbeszéljük a jelentkezőkkel. Az év eleji házszenteléseket legkésőbb február 13-ig szeretnénk befejezni.

8. Az Ökumenikus Imahét keretében január 18-a hétfőtől szombatig minden délután 17 órától közös imaóra lesz a református templomban. A koronavírus járvány miatt csak csekélyebb számban lehet részt venni, de aki veszi a bátorságot és szívesen elmegy, azokat szeretettel várjuk! Az imaórákat online is közvetítjük, az online közvetítés linkje olvasható a kitett plakáton és a hirdetéseken, valamint a Főplébánia Honlapján.

https://www.youtube.com/c/KecskemétiReformátusEgyházközség

Hétfőn Kuti József református lelkész, kedden Szerdi Szilárd pünkösdi lelkész, szerdán Feczák László görögkatolikus parókus, csütörtökön Kis János evangélikus lelkész, Pénteken Dr. Finta József római katolikus plébános, szombaton Mike Sámuel baptista lelkész fog prédikálni az imaórákon.

9. "A Piarista Iskola alsó tagozata a leendő első osztályosok és családjuk számára online beiskolázási nyílt napot hirdet, melyet 2021. január 25-én, hétfő délután öt órai kezdettel tart. A nyílt napra előzetes regisztráció szükséges, melyet az iskola honlapján találnak meg."