HIRDETÉSEK


Hirdetések a Barátok templomában

Kedves Barátaim!

Nehezen írom meg ezt a levelet, mert a szívem még tele van fájdalommal, de mivel közölnöm kell veletek, így megteszem most és nem húzom az időt.

Ma, augusztus 19.-én, Bárkányi Ernő atya kérésére, az érsek atya áthelyezett a Barátok templomából Kunbajára. Holnaptól már így nem vagyok a Barátok templomának káplánja.

Nagyon sajnálom, hogy így kell egy rövid levélben elbúcsúzzak tőletek, akikkel majd három évig rendszeresen találkoztunk. Nagyon fogtok hiányozni, a mosolygós arcotok, a kedves szavaitok.

Jók legyetek és vigyázzatok egymásra.

Szeretettel, István atya

Hirdetések a Barátok templomában

Augusztus 16. - Évközi 20. Vasárnap

A hét ünnepei és szentjei:

-Szerda: Szent Bernát apát és egyháztanító. Emléknap.

-Csütörtök: Szent István király, Magyarország fővédőszentje. Főünnep.

-Péntek: Szent X. Piusz pápa. Emléknap.

-Szombat: Boldogságos Szűz Mária királynő. Emléknap.

1. Augusztus 20.-án, Szent István király, Magyarország fővédőszentjének főünnepén, reggel 7.30 kor és délután 18.30.-kor lesznek szentmisék itt a Barátok templomában.

2. Augusztus 20.-án, csütörtökön, reggel 7.-órakor, Szent István litániáját és zsolozsmáját végezzük.

3. Augusztus 22.-én, szombat reggel 8.-órakor, a Boldogságos szűz Mária örömünnepén Szeráfi rózsafüzér imáját végezzük a szűz Mária oltár előtt.

4. Szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket Dr. Papp Miklós görög katolikus pap, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanszékvezetője A házasság szakaszai -növekedés, mélyülés, váltás, krízis című előadására a Főplébánia Közösségi Házának nagytermébe(Kecskemét, Lestár tér 2.) 2020. szeptember16-án 18.00 órakor. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze a kitett plakáton megtalálható telefonszámon vagy email címen.

5. Az Évszázadok Muzsikája koncertsorozat következő vendége Túri-Nagy János. Hangversenyét a Barátok Templomában hallhatjuk augusztus 28-án, este 7 órakor. A belépés ingyenes, adományokat a Piarista Templom orgonájára lehet felajánlani

6. Idén, a bérmálkozás, szeptember 12.-én szombaton délután 17 órakor lesz a Nagytemplomban.

7. Az elsőáldozás, október 4.-én, vasárnap lesz, itt a Barátok templomában a 9.30.-kor kezdődő diákmise keretében.

Hirdetések a Barátok templomában

Augusztus 9. - Évközi 19. Vasárnap

A hét ünnepei és szentjei:

-Hétfő: Szent Lőrinc diakónus és vértanú. Ünnep.

-Csütörtök: Boldog XI. Ince pápa. Emléknap.

-Péntek: Szent Maximilián Mária Kolbe áldozópap és vértanú. Emléknap.

-Szombat: Szűz Mária mennybevétele (Nagyboldogasszony). Főünnep.

1. Augusztus 15.-én reggel 7.-órakor, Nagyboldogasszony ünnepe, a Lorettói litániát imádkozzuk a Szűz Mária oltár előtt.

2. Augusztus 20.-án, Szent István király, Magyarország fővédőszentjének főünnepén, reggel 7.30 kor és délután 18.30.-kor lesznek szentmisék itt a Barátok templomában.

3. Szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket Dr. Papp Miklós görög katolikus pap, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanszékvezetője A házasság szakaszai -növekedés, mélyülés, váltás, krízis című előadására a Főplébánia Közösségi Házának nagytermébe(Kecskemét, Lestár tér 2.) 2020. szeptember16-án 18.00 órakor. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze a kitett plakáton megtalálható telefonszámon vagy email címen.

4. Továbbra is lehet szentmiseszándékokat íratni, hétköznapokra, és vasárnapokra, élőkért és elhunytakért egyaránt. Szentmiseszándékokat a sekrestyében, szentmisék előtt vagy szentmisék után lehet íratni.

Augusztus 2. - Évközi 18. Vasárnap

A hét ünnepei és szentjei:

-Kedd: Vianney Szent János Mária. Emléknap.

-Csütörtök: Urunk színeváltozása. Ünnep.

-Szombat: Szent Domonkos áldozópap. Emléknap.

1. Az Orgonák Éjszakáján egy időpontban szólalnak meg az ország orgonái. Kecskeméten Dóbisz Áron orgonaművész és Samodai Bence János trombitaművész koncertjét hallhatjuk a Barátok Templomában 2020. aug. 8-án. 20 óra 20 perckor. Belépés ingyenes, adományokat a Piarista Templom orgonájának építésére lehet felajánlani.

2. Továbbra is lehet szentmiseszándékokat íratni, hétköznapokra, és vasárnapokra, élőkért és elhunytakért egyaránt. Szentmiseszándékokat a sekrestyében, szentmisék előtt vagy szentmisék után lehet íratni.

Június 28. - Évközi 13. Vasárnap

A hét ünnepei és szentjei:

-Hétfő: Szent Péter és Szent Pál apostolok. Főünnep.

-Csütörtök: Szűz Mária látogatása Erzsébetnél. Ünnep.

-Péntek: Szent Tamás apostol. Ünnep.

1. Július 5-én vasárnap 15 órakor lesz a Mária Kápolna búcsúja az Arborétumban. Szeretettel várjuk a kedves híveket.

2. A kecskeméti Római Katolikus Főplébánia 2020. szeptemberi kezdéssel megfelelő képesítésű főállású hitoktatót keres. Lehet pályakezdő is, ám mindenképp legyen elhivatott és nagy teherbírású. (Nagyobb létszámú csoportok, több intézmény összehangolása szükséges).

3. A Piarista Iskola alsó tagozata tanítói állást hirdet 2020. augusztus 1-jei kezdéssel. További információ az iskola honlapján található.


Június 21. - Évközi 12. Vasárnap

A hét ünnepei és szentjei:

-Szerda: Keresztelő Szent János születése. Főünnep.

-Szombat: Szent László király. Ünnep.

1. Továbbra is lehet szentmise szándékokat íratni, hétköznapokra, és vasárnapokra, élőkért és elhunytakért egyaránt. Szentmise szándékokat a sekrestyében, szentmisék előtt vagy szentmisék után lehet íratni.

2. A Kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskola felvételt hirdet elsősorban matematika- informatika, de matematika-bármilyen szakos tanári állás betöltésére. Fényképes önéletrajzokat az iskola portájára várjuk!

Kecskemét, Szent Imre utca 9., vagy jelentkezni lehet a: szentimre.titkarsag@gmail.com címen.


Június 14. -Úrnapja. Főünnep

A hét ünnepei és szentjei:

-Hétfő: Árpád-házi Boldog Jolán. Emléknap.

-Péntek: Jézus Szent Szíve. Főünnep.

-Szombat: A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve. emléknap.

1. Ma, a városi közös, nagy Úrnapi Körmenet, elmarad.

2. A mai nappal, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia visszavonja a felmentést a kötelező szentmise részvétel alól. Ez a továbbiakban csak a betegekre és azokra érvényes, akik idős koruk miatt veszélyeztetve érzik magukat. A szentmisékre tehát a 65 év felettiek is eljárhatnak.

3. Az idei elsőáldozás október 4.-én vasárnap a diákmise keretében lesz megtartva.

4. A bérmálásra szeptember 12-én, szombaton de. fél 11-kor kerül sor a Mária Kápolnánál, vagy a Nagytemplomban, ezt hamarosan pontosítja a plébánia.

5. Továbbra is lehet szentmise szándékokat írni, hétköznapokra, és vasárnapokra, élőkért és elhunytakért egyaránt. Szentmise szándékokat a sekrestyében, szentmisék előtt vagy után lehetséges.

6. A Kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskola felvételt hirdet elsősorban matematika- informatika, de matematika-bármilyen szakos tanári állás betöltésére. Fényképes önéletrajzokat az iskola portájára várjuk!

Kecskemét, Szent Imre utca 9., vagy jelentkezni lehet a: szentimre.titkarsag@gmail.com címen.


2020. június 7. vasárnap, Szentháromság Vasárnapja

Évközi 10. hét

A hét ünnepei és szentjei:

-Csütörtök: Szent Barnabás apostol. Emléknap.

-Szombat: Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanító. Emléknap.

-Vasárnap: Krisztus teste és vére. Úrnapja. Főünnep.

1. A városi közös, nagy Úrnapi Körmenet, ebben az évben elmarad.

2. Mához egy hétre, Úrnapja kezdettel a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia visszavonja a felmentést a kötelező szentmise részvétel alól. Ez a továbbiakban csak a betegekre és azokra érvényes, akik idős koruk miatt veszélyeztetve érzik magukat. A szentmisékre tehát a 65 év felettiek is eljárhatnak.

3. Az idei elsőáldozás október 4.-én vasárnap a diákmise keretében lesz megtartva.

4. A bérmálásra szeptember 12-én, szombaton de. fél 11-kor kerül sor a Mária Kápolnánál. A bérmálással kapcsolatban június 11-én, csütörtökön du. 17 órakor lesz szülői értekezlet a Nagytemplomban.


2020. május 31. -Pünkösd

A hét ünnepei és szentjei:

-Hétfő: Boldogságos Szűz Mária az Egyház anyja. Emléknap.

-Szerda: Lwanga Szent Károly és társai vértanúk. Emléknap.

-Csütörtök: A mi Urunk, Jézus Krisztus, az örök Főpap. Ünnep.

-Péntek: Szent Bonifác püspök és vértanú. Emléknap.

-Vasárnap: Szentháromság vasárnapja. Főünnep.

1. Az idei elsőáldozás október 4.-én vasárnap a diákmise keretében lesz megtartva. Az elsőáldozók szülei számára június 5.-én 17.00.-órakor lesz megbeszélés itt a Barátok templomában.

2. A bérmálás szeptember 12-én, szombaton délelőtt, fél 11-kor kerül sor a Mária Kápolnánál. A bérmálkozók szülei számára lesz megbeszélés június 11.-én, 17.00-órakor a Nagytemplomban.

3. Június 4-én, a Trianoni béke-diktátum 100. évfordulóján megemlékezés lesz Kecskeméten 16 órától. Gyülekezés a Református Újkollégium előtti sétányon. Innen indul a több helyszínt felölelő felvonulás. A Nagytemplomnál ennek keretében fél ötkor tartunk megemlékezést, melynek kezdete az országos harangszó lesz, melyhez minden templom csatlakozik. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket.

4. A városi közös, nagy Úrnapi Körmenet sajnos ebben az évben elmarad. 


2020. május 14. -Urunk mennybemenetele

A hét ünnepei és szentjei:

-Kedden, Néri Szent Fülöp áldozópap emléknapja lesz.

-Vasárnap, Pünkösdvasárnap, a Szentlélek eljövetelének lesz az ünnepe.

1. A kereszteléseket, esküvőket, temetéseket a hatályos járványügyi előírások betartásával meg lehet tartani.

2. Az idei elsőáldozás október 4.-én vasárnap a diákmise keretében lesz megtartva.Az elsőáldozók szülei számára június 5.-én 17.00.-órakor lesz megbeszélés itt a Barátok templomának dísztermében.

3. A bérmálás szeptember 12-én, szombaton délelőtt, fél 11-kor kerül sor a Mária Kápolnánál. A bérmálkozók szülei számára lesz megbeszélés június 11.-én, 17.00-órakor a Nagytemplomban.


2020. május 17. - Húsvét 6. Vasárnapja

1. A szentmiséken továbbra is, használjunk szájmaszkot, vagy pedig az orrot és szájat eltakaró sálat vagy kendőt, és ne üljünk nagyon közel egymáshoz.

2. A templomba lépés előtt fertőtlenítsük a kezünket. Kérjük, hogy erről mindenki saját maga gondoskodjon!

3. Áldoztatni továbbra is csak kézbe lehet.

4. A kereszteléseket, esküvőket, temetéseket a hatályos járványügyi előírások betartásával meg lehet tartani.

5. Az idei elsőáldozás október 4.-én vasárnap a diákmise keretében lesz megtartva. A bérmálás időpontjáról hamarosan tájékoztatást adunk, amint mi is tájékozódunk az Érsekség felől.

6. A Koronavírus terjedése miatt, a Vatikán egy évvel elhalasztja a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Szeretettel kérjük a kedves híveket, s készüljenek továbbra is a jövő szeptemberben megvalósuló eseményre.

7. A tervezett harangok és a toronyfeljáró felújítását, a jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel elhalasztjuk. Bízunk benne, hogy jövőre lehetséges lesz folytatni. Kérjük szíves megértésüket.

8. Május 1.-én sajnos elmaradt a vodicai zarándoklat, aki viszont jelentkezett az a szentmise végén a sekrestyében visszakapja a befizetett összeget.

9. Jövő vasárnap, Urunk Mennybemenetelének lesz a főünnepe.

10. Két hét múlva, május 31.-én Pünkösd, a Szentlélek eljövetelének az ünnepe. Pünkösd hétfőn hétköznapi miserend lesz.


Május 10. - Húsvét 5. Vasárnapja

1. A járványügyi előírások lazulásával ismét elkezdődtek a nép részvételével bemutatott szentmisék a Barátok templomában. Ettől kezdve visszaáll a megszokott miserend:

- hétfőtől-péntekig reggel 7.30.-kor,

- szombat reggel 7.30.-kor és délután 18.30.-kor,

-vasárnap: 7.30; 9.30; 11.30; 18.30. és a Szent Ferenc kápolnában 16.00.

Az előírásokat azonban be kell tartani:

2. Használjunk szájmaszkot, vagy pedig az orrot és szájat eltakaró sálat vagy kendőt.

3. A templomba lépés előtt fertőtlenítsük a kezünket. Kérjük, hogy erről mindenki saját maga gondoskodjon!

4. Áldoztatni továbbra is csak kézbe lehet.

5. Ne üljünk nagyon közel egymáshoz.

6. A kereszteléseket, esküvőket, temetéseket a hatályos járványügyi előírások szigorú betartásával meg lehet tartani.

7. Az elsőáldozások és a bérmálás időpontjáról hamarosan tájékoztatást adunk, amint mi is tájékozódunk az Érsekség felől.

8. A Koronavírus terjedése miatt, a Vatikán egy évvel elhalasztja a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Szeretettel kérjük a kedves híveket, hogy készüljenek továbbra is a jövő szeptemberben megvalósuló eseményre.

9. A tervezett harangok és a toronyfeljáró felújítását, a jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel elhalasztjuk. Bízunk benne, hogy jövőre lehetséges lesz folytatni. Kérjük szíves megértésüket.


2020. május 3. vasárnap

Krisztusban szeretett Testvérek!

Mint azt már a tegnapi napon kihirdettük, május 4-től újra tartunk nyilvános Szentmiséket templomunkban, az alábbi járványügyi szabályok betartását figyelembe véve:

Járványügyi előírások templomunkban

Az alábbiak szerint mi is betartjuk a járványügyi előírásokat, kérjük a Kedves Testvéreket, hogy ők is kövessék a rájuk vonatkozó előírásokat mindannyiunk egészsége érdekében:

 • A szenteltvíztartók továbbra is üresek maradnak.
 • Templomunkban a padokat és az ajtókilincseket folyamatosan fertőtlenítjük.
 • Az idősebb, veszélyeztetett Testvéreket kérjük, hogy továbbra is maradjanak otthon!
 • Akik látogatják a szentmiséket, kérjük, hogy viseljenek a templomban szájat és orrot eltakaró eszközt (védőmaszk, sál, kendő) viselni (a miséző papot és a kántort kivéve)!
 • Kötelező a templomba érkezéskor a kézfertőtlenítés.
 • Kötelező egymástól 1,5-2 méter távolságban úgy elhelyezkedni, hogy csak minden második padban vagy széksorban foglalhatnak helyet; az egy háztartásban élő családtagok ülhetnek egymás mellett.
 • A szentmiséken továbbra is el kell hagyni a békeköszöntést kézfogással.
 • A nyelvre és a két szín alatti áldoztatás továbbra sem engedélyezett, csak a kézbe áldoztatás lehetséges!
 • Az Egyházi Törvénykönyv előírásai szerint az egyházmegyénk területére korábban megadott felmentést a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól továbbra is érvényben marad, főleg a magas járványkockázati korosztályba tartozó hívek védelmében, és mindazoknak, akik félnek a fertőzéstől.
 • A hívek gyóntatása még nem történhet gyóntatószékben, a gyóntatószék helyett egy erre alkalmas, sok légköbméterű helyiséget lehet használni a gyóntatáshoz, maszkban és kellő távolságot tartva.
 • Pappal vagy pap nélkül vezetett minden templomi közösségi imádságon (rózsafüzér, litánia és szentségimádás) részt vehetnek híveink a megkövetelt egészségügyi távolság és a szükséges higiénés előírások leggondosabb követésével.

Március 22., Nagyböjt 4. Vasárnapja

1. A Püspöki Konferencia rendelkezése nyomán, a koronavírus veszélye miatt, a nyilvános szentmisék, keresztelések, esküvők, és imacsoportok, továbbá felkészítők, a kecskeméti Barátok templomában március 22.-e, vasárnaptól szünetelnek, visszavonásig.

2. A személyes szentmisén való részvétel kötelezettsége alól az Érsek atya mindenkinek felmentést ad. Szentmiséket akár interneten, tévén keresztül vagy rádión keresztül is lehet hallgatni.

3. A már felvett szentmise szándékokat, ha már a járvány elmúlt, a családok egyeztetésével, új időpontokra áttesszük. Megértésüket köszönjük.

4. A Barátok temploma nyitva tartása változik! Március 22.-e vasárnapjától visszavonásig. Az új templomi nyitvatartási rend, reggel 9.00 órától délután 18.00.-ig, továbbá az altemplom, vagyis a kripta ugyancsak reggel 9.00-órától, délután 16.00.-óráig tart nyitva. Kérem, vegyük ezt figyelembe.


Március 15., Nagyböjt 3. Vasárnapja

 1. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az állam hivatalos rendelkezéseivel összhangban a következőket rendeli el a koronavírussal szembeni védekezésül: A szentmiséken mellőzzük a kézfogást a békeköszöntésnél, valamint mindenkit nyomatékosan kérünk, hogy kézbe áldozzon és ne szájba! A szenteltvíztartókat ki kellett ürítenünk, s kérjük, hogy azokat ellenkező rendelkezésig ne használjuk!
 2. Március 19.-én, csütörtök reggel 7.30-kor Szent József litániát imádkozzuk a Szent József oltár előtt.
 3. A nagyböjti időszak péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jó cselekedettel.
 4. Nagyböjtben minden reggel keresztúti ájtatosságot végzünk templomunkban, hétköznap 6.45.-órától, vasárnaponként 6. 30.-tól.
 5. Idén is szervezünk tartós élelmiszergyűjtést a rászorulók részére a nagyböjti időben. Az adományokat napközben a templom előterében lévő kosárban lehet elhelyezni. Adományaitokat köszönjük.
 6. 2020. április 17-18-19-én, pénteken, szombaton és vasárnap Városmissziót rendezünk Kecskeméten a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Bővebb információt a kitett plakáton olvashatunk.
 7. Lehet regisztrálni a szeptemberben Budapesten rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A részletes programot a kihelyezett plakáton olvashatunk. Jelentkezni lehet interneten keresztül, de lehet csatlakozni főplébánia csoportjához, a plébánián.

Március 8., Nagyböjt 2. Vasárnapja

 1. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az állam hivatalos rendelkezéseivel összhangban a következőket rendeli el a koronavírussal szembeni védekezésül: A szentmiséken mellőzzük a kézfogást a békeköszöntésnél, valamint mindenkit nyomatékosan kérünk, hogy kézbe áldozzon és ne szájba! A szenteltvíztartókat ki kellett ürítenünk, s kérjük, hogy azokat ellenkező rendelkezésig ne használjuk!
 2. A nagyböjti időszak péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jócselekedettel. Nagyböjtben péntekenként 17 órától keresztúti ájtatosságot végzünk
 3. Nagyböjtben minden reggel keresztúti ájtatosságot végzünk templomunkban, hétköznap 6.45.-órától, vasárnaponként 6.30.-tól.
 4. Idén is szervezünk tartós élelmiszergyűjtést a rászorulók részére a nagyböjti időben. Az adományokat napközben a templom előterében lévő kosárban lehet elhelyezni. Adományaitokat köszönjük.
 5. 2020. április 17-18-19-én, pénteken, szombaton és vasárnap Városmissziót rendezünk Kecskeméten a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszusra készülve.
 • Pénteken a Piarista Gimnáziumban
 • Szombaton de. 10 órától Egyházmegyei Családtalálkozó lesz a Nagytemplom mögött és a HírösAgóra előtti téren.
 • Vasárnap a délelőtti szentmisék mindegyikén más-más kórus fogja végezni az ének és zenei szolgálatot.

Bővebb információt a kitett plakáton olvashatunk.


Március 1., Nagyböjt 1. Vasárnapja

 1. Nagyböjtben minden reggel keresztúti ájtatosságot végzünk templomunkban, hétköznap 6.45.-órától, vasárnaponként 6.30.-tól.
 2. Idén is szeretnénk kérni a kedves testvérek segítségét. Tavaly nagy segítség volt, hogy sokan hoztak virágvasárnapra barkát. Idén, Virágvasárnap április 5.-re esik, és mivel idén is korán tavaszodik, félő, hogy a barka elvirágzik. Azt szeretnénk kérni, hogy aki tud barkát hozni az akár hétköznap odaadhatja a templomőröknek, vagy szentmisék előtt a sekrestyében is leadhatja. Ha lehet, minél később hozzuk, hogy ne száradjon el. Köszönjük a segítséget!
 3. Lehet regisztrálni a szeptemberben Budapesten rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A részletes programot a kihelyezett plakáton olvashatunk. Jelentkezni lehet interneten keresztül, de lehet csatlakozni főplébánia csoportjához, a plébánián.

Február 23. évközi 7. Vasárnap

A hét ünnepei és szentjei:

-Hétfő. Szent Mátyás apostol. Ünnep.

1. Idén február 26-án lesz hamvazószerda, a Nagyböjt szent időszakának kezdete. Hamvazószerdán és az azt követő vasárnap minden szentmisén hamvazás lesz. Hamvazószerda szigorú böjti nap: akik elmúltak 14 évesek, nem ehetnek húst, a 18 és 60 év közöttiek háromszor étkezhetnek, és egyszer lakhatnak jól. Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jó cselekedettel. (Ezen a napon nem lesz szentségimádás.)

2. Hamvazószerdától, minden reggel keresztúti ájtatosságot végzünk 6.45.-órától templomunkban.

3. A Nagyböjti Lelkigyakorlatot a Nagytemplomban Dr. Bábel Balázs érsek atya tartja ezúttal a Nagyböjt elején, február 28-án pénteken, 29-én szombaton és március 1-én vasárnap este hat órakor. Az esti szentmisék előtt már 17 órától gyónási lehetőség.

4. Idén, május 1.-én, az egynapos zarándoklatunkat a Baja mellett lévő Mária könnye, Vodica kegyhelyre tervezzük. Az útiköltség ebéddel 5.500 forintba kerül. Jelentkezni István atyánál vagy a sekrestyében lehet, az összeg befizetésével.

5. Keresztény-zsidó lelkészi találkozó és közös imádság lesz Érsek atya vezetésével március elsején vasárnap du. fél 3-tól a Közösségi Ház nagytermében (Lestár tér 2.). A találkozóra szeretettel várjuk a kedves híveket is.

6. Lehet regisztrálni a szeptemberben Budapesten rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A részletes programot a kihelyezett plakáton olvashatunk. Jelentkezni lehet interneten keresztül, de lehet csatlakozni főplébánia csoportjához, a plébánián.


Február 16., évközi 6. vasárnap

A hét ünnepei és szentjei:

-Szombat. Szent Péter apostol székfoglalása. Ünnep.

1. Idén február 26-án lesz hamvazószerda, a Nagyböjt szent időszakának kezdete. Hamvazószerdán és az azt követő vasárnap minden szentmisén hamvazás lesz. Hamvazószerda szigorú böjti nap: akik elmúltak 14 évesek, nem ehetnek húst, a 18 és 60 év közöttiek háromszor étkezhetnek, és egyszer lakhatnak jól. Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jó cselekedettel.

2. Hamvazószerdától, minden reggel keresztúti ájtatosságot végzünk 6.45.-órától

3. A Nagyböjti Lelkigyakorlatot a Nagytemplomban Dr. Bábel Balázs érsek atya tartja ezúttal a Nagyböjt elején, február 28-án pénteken, 29-én szombaton és március 1-jén vasárnap este 18:00 órakor. Az esti szentmisék előtt már 17 órától gyónási lehetőség.

4. Idén, május 1.-én, az egynapos zarándoklatunkat a Baja mellett lévő Mária könnye, Vodica kegyhelyre tervezzük. Az útiköltség ebéddel 5.500 forintba kerül. Jelentkezni István atyánál vagy a sekrestyében lehet, az összeg befizetésével.


Február 9., évközi 5. vasárnap

A hét ünnepei és szentjei:

-Hétfő. Szent Skolasztika szűz. Emléknap

-Péntek. Szent Cirill szerzetes és Szent Metód püspök, Európa társvédőszetjei. Ünnep.

1. Ma, az előesti szentmisében, és holnap, vasárnap minden szentmise végén Balázs áldásban részesedhetnek a kedves hívek.

2. Idén, május 1.-én, az egynapos zarándoklatunkat a Baja mellett lévő Máriakönnye, Vodica kegyhelyre tervezzük. Az útiköltség ebéddel 5.500 Ft/fő kerül. Mivel péntekre esik a zarándoklat, ezért kétféle ebéd közül lehet választani, rántott szelet sült krumplival és savanyúsággal, vagy rántott sajt sült krumplival és tartármártással. Jelentkezni István atyánál vagy a sekrestyében lehet, az összeg befizetésével.


Február 2., évközi 4. vasárnap

Urunk bemutatása. Gyertyaszentelő Boldogasszony

A hét ünnepei és szentjei:

-Hétfő. Szent Balázs püspök és vértanú. Emléknap

-Szerda. Szent Ágota Szűz és vértanú. Emléknap.

-Csütörtök. Miki Szent Pál és társai, vértanúk. Emléknap.

 • Ma, február 2.-án, Urunk bemutatásának ünnepén, gyertyaszentelést tartunk, reggel 7.30.-kor és az esti 17.30.-kor kezdődő ünnepi szentmiséken. Kérjük, hogy aki szeretne gyertyát szenteltetni, az ezekre a szentmisékre hozzon magával és helyezze a kijelölt mellékoltárok elé.
 • Hétfőn, Szent Balázs püspök és vértanú emléknapján a szentmise végén Balázsáldásban részesülhetnek a kedves testvérek. Továbbá, jövő hét végén 8.-án, szombaton az elő esti szentmisében, és 9.-én, vasárnap minden szentmise végén Balázsáldásban részesedhetnek a kedves hívek.
 • Február 11-én lesz a Betegek Világnapja. Előtte való vasárnap, február 9-én a Nagytemplomban, a fél 11-es mise keretében tartjuk a Betegek Kenetének közös, ünnepélyes kiszolgáltatását templomunkban. A szentmise alatt gyónási lehetőség is lesz számukra.
 • "Ez az a nap roadshow" lesz Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban február 13.-án csütörtökön 19.-órakor. Jegyeket 1000 forintos áron lehet vásárolni a sekrestyében.
 • Idén, május 1.-én, az egynapos zarándoklatunkat a Baja mellett lévő Máriakönnye, Vodica kegyhelyre tervezzük. Az útiköltség ebéddel 5.500 forintba kerül fejenként. Mivel péntekre esik a zarándoklat, ezért kétféle ebéd közül lehet választani, rántott szelet, sült krumplival és savanyúsággal, vagy rántott sajt sült krumplival és tartármártással. Jelentkezni István atyánál lehet az összeg befizetésével.

Január 26., évközi 3. vasárnap

A hét ünnepei és szentjei:

-Kedd, Aquinói Szent Tamás áldozópap és egyháztanító. Emléknap

-Péntek, Bosco Szent János áldozópap. Emléknap.

-Vasárnap, Urunk bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony). Ünnep

1. Jövő vasárnap, február 2.-a, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Ünnepélyes gyertyaszentelést tartunk, reggel 7.30.-kor és az esti 17.30.-kor kezdődő szentmiséken. Kérem, hogy aki szeretne gyertyát szenteltetni, az ezekre a szentmisékre hozzon magával és helyezze a kijelölt mellékoltárok elé.

2. Február 11-én lesz a Betegek Világnapja. Előtte való vasárnap, február 9-én a Nagytemplomban, a fél 11-es mise keretében tartjuk a Betegek Kenetének közös, ünnepélyes kiszolgáltatását templomunkban. A szentmise alatt gyónási lehetőség is lesz számukra.

3. "Ez az a nap roadshow" lesz Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban február 13.-án csütörtökön 19.-órakor. Jegyeket 1000 forintos áron lehet vásárolni a Főplébánián hivatali időben.


Január 19. évközi 2. vasárnap


A hét ünnepei és szentjei:

-Kedd. Szent Ágnes Szűz és vértanú. Emléknap

-Péntek. Szalézi Szent Ferenc püspök és egyháztanító. Emléknap.

-Szombat. Szent Pál apostol megtérése, Pál fordulása. Ünnep

1. Kedves testvéreim a héten a Bibliaóra, 17.00 órakor fog kezdődni, de már jövő héttől újra a megszokott időben lesz majd, 17.30.-kor

2. Ebben az évben, Kecskeméten a Szentcsalád katolikus templomban lesznek az ökumenikus imaórák január 20-a hétfőtől január 25-e szombatig. Az imaórák minden este 17 órakor kezdődnek. Hétfőn Mike Sámuel baptista lelkipásztor, kedden Pál Ferenc református lelkész, szerdán Feczák László görögkatolikus paróchus, csütörtökön Kis János evangélikus lelkész, pénteken Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, szombaton Dr. Finta József katolikus plébános vezeti az imaórát.

3. Február 11-én lesz a Betegek Világnapja. Előtte való vasárnap, február 9-én a Nagytemplomban, a fél 11-es mise keretében tartjuk a Betegek Kenetének közös, ünnepélyes kiszolgáltatását templomunkban. A szentmise alatt gyónási lehetőség is lesz számukra.


2020. január 12. vasárnap

Urunk megkeresztelkedésének ünnepe

A hét ünnepei és szentjei:

-Péntek: Szent Antal apát, emléknap

-Szombat: Árpád-házi Szent Margit szűz, ünnep

Urunk megkeresztelkedésének ünnepe után, vagyis hétfőtől, megkezdődik az évközi idő.

1. Hirdettük a kedves testvéreknek, hogy szeretnék templomunk harangjait azok elektromosságát, és tartószerkezetét felújítani. Hálásan köszönjük az eddigi segítséget, adományokat. Mivel már a felújítás összegének egyharmada összegyűlt. A gyűjtés még folytatódik, igyekszünk majd rendszeresen beszámolni arról, hogy is állunk, és bízunk benne, hogy a munkálatok tavasszal el fognak tudni kezdődni. Aki tud és szeretne ebben segíteni, adományokat Ernő atyánál, István atyánál vagy a sekrestyében, Laci bácsinál lehet befizetni. Segítségeteket hálásan köszönjük!

2. Ebben az évben, Kecskeméten a Szentcsalád katolikustemplomban lesznek az ökumenikus imaórák január 20-a hétfőtől január 25-e szombatig. Az imaórák minden este 17 órakor kezdődnek. Hétfőn Mike Sámuel baptista lelkipásztor, kedden Pál Ferenc református lelkész, szerdán Feczák László görögkatolikus paróchus, csütörtökön Kis János evangélikus lelkész, pénteken Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, szombaton Dr. Finta József katolikus plébános vezeti az imaórát.